Φύση σε ισορροπία
Στο Metaxa Hospitality Group τεκμηριώνουμε τη δημιουργία ενός βιώσιμου οικοσυστήματος μέσα στους χώρους στους οποίους επιχειρούμε με:
Σύστημα Παραγωγής Τροφής
Ακολουθούμε τις αρχές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και μέσω της στρατηγικής “Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο” της Ε.Ε., στοχεύουμε να συμβάλουμε θετικά στη δράση για την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική υποβάθμιση, καθώς και σε ένα ανθεκτικό, υγιές και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα τροφίμων.
Οι βιώσιμες επιλογές μας περιλαμβάνουν τόσο τη βέλτιστη διαχείριση φυσικών πόρων – νερού, ενέργειας, πρώτων υλών τροφίμων — και την προαγωγή της υγείας του εδάφους όσο και τη διαχείριση οργανικών υπολειμμάτων μέσω τεσσάρων πεδίων εφαρμογής: λαχανόκηποι, αρωματικά, εδώδιμοι καρποί, χλοοτάπητες.
Επιδιώκουμε τη σύνδεση της βιώσιμης παραγωγής τροφής με τη γαστρονομία, προσφέροντας υγιεινές επιλογές διατροφής στους επισκέπτες μας.
Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία
Στο Metaxa Hospitality Group, έχουμε υλοποιήσει ένα 360º οδικό χάρτη, ενσωματώνοντας 4 θεματικές:
1. Θέματα Σχετιζόμενα με την Επιρροή της Ενέργειας
Δεδομένα
Η δράση μας
Αποτέλεσμα
Μειώνουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα μέσω της εφαρμογής μίας συνεκτικής πολιτικής βιώσιμων πρακτικών για την κηπευτική, την καλλιέργεια και την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων στα ξενοδοχεία μας.
2. Ιδιοπαραγωγή
Εδώδιμο Τοπίο
Στους κήπους των ξενοδοχείων μας καλλιεργούνται με πιστοποιημένες βιώσιμες πρακτικές:
Ιδιοπαραγωγή νωπών λαχανικών
Είναι μια πολιτική απόφαση του Metaxa Hospitality Group να εφαρμόσει πιστοποιημένες, πρωτοποριακές, βιώσιμες μεθόδους παραγωγής και καλλιέργειας τροφής, που αξιοποιούν τοπικές πρακτικές και γνώση που έχουν τις ρίζες τους έως και χιλιάδες χρόνια πριν.
Προσφέρουμε αυτά που παράγουμε στους επισκέπτες μας
Τα ξενοδοχεία του Metaxa Hospitality Group διαθέτουν δικούς τους οργανικούς κήπους. Η καλλιέργεια των κήπων μας συνδέεται άμεσα με τα εστιατόρια και τα μπαρ των ξενοδοχείων μας. Σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία «Βιώσιμες Προμήθειες», συνυφαίνουμε την παραγωγή της πρώτης ύλης με την ποιοτική και υπεύθυνη κατανάλωση και τη γαστρονομία.
Οι ετήσιες καλλιέργειες προκύπτουν μετα από τη διαβούλευση της ομάδας των chefs, των κήπων καθώς και της ομάδας αγρονόμων Local Food Experts.
3. Βιώσιμη Διαχείριση Ανθρωπογενούς Τοπίου
Το «ανθρωπογενές τοπίο», δηλαδή η παρέμβαση του ανθρώπου να φυτέψει κάτι εκεί που δεν υπήρχε, βασίζεται στις παρακάτω ενέργειες:
4. Επικοινωνία & Εκπαίδευση
Η αλλαγή στη νοοτροπία (mindset transformation) έρχεται μέσα από μικρές δράσεις. Στο Metaxa Hospitality Group, επιθυμούμε να συνδράμουμε στη διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης για την ξενοδοχειακή γεωργία και τη σύνδεσή της με την παραγωγή και την προσφορά της τροφής. Είναι ηθικό μας καθήκον να ενημερώσουμε και να εκπαιδεύσουμε τα ενδιαφερόμενα μέρη με τα οποία αλληλεπιδρούμε, δηλαδή: